miasmagnifika.blogg.se

Mias magnifika blogg, en feminist & antirasists tankar och åsikter!

Öppet brev till Skellefteå Kommun & Skellefteå Taxi

Publicerad 2013-12-17 16:19:32 i Feminism, Mäns våld mot kvinnor, Politik, Skellefteå, Skellefteå Kommun, Skellefteå Taxi,

 
Efter att ha sett denna reklamfilm från Skellefteå Taxi undrar jag nu, stämmer den här bilden av Skellefteå? Om inte, varför har inte kommunen öppet tagit avstånd från (t.o.m. anmält?) denna reklam?
 
Är säkerheten för unga kvinnor så pass låg i Skellefteå att de måste ta en taxi hem för att slippa bli förföljda (våldtagna?). Och hur ska de kvinnor som inte har råd med taxi klara sig från dessa våldsmän? Kan man ansöka om taxipengar på socialkontoret?
 
Den uppfattning jag får av denna reklam är att jag som kvinna ska behöva vara rädd, speciellt när det är mörkt, då verkar det finnas fullt av potentiella våldförare ute i vår stad. 
 
Vad kommer härnäst? En våldtäktsman kanske frias med motiveringen "hon valde ju att gå hem istället för att ringa taxi" (har hon missat reklamen får hon skylla sig själv)
Vad gör ni, Skellefteå Kommun, för att aktivt arbeta för kvinnors säkerhet? Vad gör ni för att förhindra mäns våld mot kvinnor?
 
 
Jag önskar mig inför det nya året att Skellefteå Kommun ska visa framfötterna och ta detta på allvar. Visa oss invånare att det är värt att stanna kvar. Visa oss att vi, kvinnor som män, kan känna oss trygga i denna stad. Visa oss att vi kan känna oss trygga när våra barn är ute. Visa oss att vi kan vara trygga på vår väg hem, dag som natt, året om. Visa oss att ni aktivt kommer arbeta för jämställdhet och genusmedvetenhet på skolor och arbetsplatser runt om i kommunen, visa oss att ni vill utvecklas och utbilda för att alla ska känna sig säkra i denna stad, oavsett kön, hudfärg eller sexuell läggning.

Kommentarer

Postat av: Kille

Publicerad 2013-12-24 14:18:55

Jag som en kille tycker att det är obehagligt och orättvisast att vi män bara på grund av könet uppfattas som hot. Det finns även kvinnor som är likt elaka och hotfulla som vissa män med det är inte något som tas upp.

Det enda som jag tycker filmen visar är dålig bild av oss män, bara för att man råka starta igång bilen då en kvinna går förbi så har han uppfattats som "våldtäktsman". Kan bero på hur lamporna och motorn sätts igång men det är något automatiskt som vissa bilar gör. Sen att han kör långsamt är också något som denna kvinna blir rädd, han följer bara lagar, flyger han förbi där i 30 då blir han säkert polisanmält.

Allt det här, bilden av oss män som onda och hotfulla gör att jag tänker dubbelt på vad jag gör och speciellt under natten

Postat av: Kriss

Publicerad 2013-12-24 15:40:25

Skall vi tro på att Göteborg har det gängvåld som visas i Falk filmerna ? Man behöver inte tro på allt som visas i film, klart det finns skumma typer i vilken stad som helst, det fattar vem som helst...helt otroligt att du orkar med att driva sånna här löjliga struntsaker. Världen är grymm och farlig. Även Skellefteå gumman.

Postat av: Janne

Publicerad 2013-12-25 18:57:25

Jag skulle vilja påstå att du nu åstadkommit en storm i ett vattenglas. (Bra jobbat, så till vida!)

Det var ju bara en hetsande svarttaxi och sådana finns både här och där. Jag känner ingenstans att Skellefteå framställs som en farlig stad.

Alla har vi rätt till tolkning och känna vad vi känner, och jag ville bara dela med mig av min känsla.

Postat av: Mikke

Publicerad 2013-12-26 11:16:54

Helt otroligt att Kriss orkar med att sitta och författa kommentarer till "sånna här löjliga struntsaker".

Jag tror att du har missat poängen, gubben.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mia

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela