miasmagnifika.blogg.se

Mias magnifika blogg, en feminist & antirasists tankar och åsikter!

Vem är kläderna till för?

Publicerad 2013-12-30 08:15:00 i Feminism, Skellefteå, jämställdhet,


På H&M i Skellefteå kan man år 2013 i december hitta en rosa magtröja med ordet "BOYS" tryckt över bröstet. Magtröjan återfinns på H&Ms Divided-avdelning som riktar sig mot unga tjejer i tonåren. 
Att sexualiseringen dragit sig ner i åldrarna är det väl knappast någon som höjer på ögonbrynen åt längre (speciellt när det t.o.m. finns bikinis för spädbarn, Kappahl hade t.ex. lanserat sådana men drog tillbaka dem efter protester). 
Men för vem är det här plagget gjort? Är det funktionellt? Passar det årstiden? Passar det flickor i nedre tonåren?
Plagget har sexuella anspelningar i sin utformning men riktar sig som sagt mot väldigt unga tjejer, hur tänker H&M om det?
 
Hur tänker vi vuxna om det?
 
H&M har nyligen fått kritik för sin könsindelning på barnavdelningen i ett öppet brev av Uma Lindström, 10-årig Skellefteåbo och på kritiken svarar de
 
”De flesta av våra kunder uppskattar vårt upplägg i butik. Sedan är alla självklart välkomna att handla från samtliga våra koncept.”
Läs mer här
 

Det är vi konsumenter som styr marknaden, det börjar vara dags att vi protesterar mot könsindelningen och sexualiseringen som råder på klädjättarnas barn- och ungdomsavdelningar!

Om

Min profilbild

Mia

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela