miasmagnifika.blogg.se

Mias magnifika blogg, en feminist & antirasists tankar och åsikter!

Så sjuk är mäns verklighetsuppfattning, Karl-Johan Karlsson.

Publicerad 2013-12-17 14:38:09 i Feminism,

 
Åh vilken tur för kvinnosläktet att du, en SERIÖS reporter, en MAN av rang kan ge din åsikt och syn på kvinnokroppen! Att du uppmuntrar fler män att berätta hur vi kvinnor ska se ut, vad våra drömmar ska vara och framförallt: Hur vi inte ska se ut.
Du skriver att män föredrar kurviga tjejer. Då menar du alltså att de smala tjejerna inte duger som de är? Att de måste sträva efter ett ideal som för den naturligt smala är svårt eller näst intill omöjligt att uppnå?
Så om vi bara rör om i grytan lite och får någon annan att må dåligt så blir det bättre?
 
Nej Karl-Johan, jag är inte tacksam, jag är inte glad och jag håller inte med. Det är inte du som man, som tror dig ha någon slags pondus just därför, som har rätt att tycka.
Ta dig inte "an ämnet" när du inte har en aning om vad du pratar om.
Vet du vad jag får se varje dag i mitt nyhetsflöde på facebook? Manliga vänner som gillar och delar bilder på smala tjejer med stora bröst och kurvig bakdel, så kom för fan inte och påstå att män inte redan tycker konstant om kvinnors kroppar, hur de ska och inte ska se ut. Det är bara så socialt accepterat att du missar det, öppna dina ögon istället och se var problemet egentligen ligger: det ligger hos alla män som någonsin gillat/delat sexistiska bilder på sociala medier, det ligger hos alla män som någonsin dragit eller skrattat åt ett sexistiskt skämt.
 
Jag antar, Karl-Johan Karlsson, att du verkligen genuint tror på det du säger. Att män är de rationella och kvinnor rår för detta själva. Det är såna som du som är det största problemet! 
Nej det är inte kvinnor som ska behöva vara varken smala eller tjocka eller mitt emellan för att passa er män, vi ska inte behöva anpassa oss för att vara attraktiva i era ögon, målet i en kvinnas liv ska inte vara att göra sig så "knullbar" som möjligt. Och ja, det är ni män som sprider den skeva kvinnosyn som finns i samhället idag. Det är du, Karl-Johan, som med din text förminskar kvinnan och hennes intellekt.
 
Som slutkläm vill jag bara visa dig, Karl-Johan, och alla andra vad som sprids av (till största del) MÄN.
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Jämställd

Publicerad 2013-12-17 15:23:57

Bra inlägg! Men var försiktig att inte korsa gränsen till "extremfeminism". Att kvinnor trycker ner män för att höjja sig själva i samhället är ingen bra strategi det skapar bara mer klyfta. Vi skall kämpa för allas lika värde utan att trycka ner någon sida.

Svar: Om vi inte höjer rösten och visar på vad som är fel i samhället kommer ingenting ändras. Det är lätt att tro att man är jämställd om man är man. Tyvärr ser inte verkligheten ut så. Och feminism är feminism, hur många kvinnor som trycker ner män tror du det finns jämfört med män som trycker ner kvinnor?
Vi kvinnor måste höja rösten för att bli hörda medans män bara behöver öppna munnen. Det är verkligheten, vi är inte jämställda och vi har uppenbarligen inte lika värde.
Mia

Postat av: Ella

Publicerad 2013-12-18 06:33:32

Du överdriver och rent utav lägger ord i hans mun och att han tror sig ha pondus för att han är man tycker jag låter som ren förtal.

Det ligger en del i vad han säger, om man nu kan se hans poäng och inte tolka det han skriver som en arg feminist.

Det låter som att du är lite väl mansfientlig för att få uttala dig överhuvudtaget.

Du tycker att såna som Karl-Johan är de största problemen. Extrema mansfientliga feminister som dig inkluderas också i den listan.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mia

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela